STATII DE DISTRIBUTIE

 

Existenta unei retele proprii de vanzari va asigura intreaga utilizare a avantajului care a facut diferenta intre ofertele pietei, si posibilitatea de a segmenta piata de produs mai detaliat. Acest lucru, la randul sau, va mari adaptarea cu precizie a strategiei companiei la preferintele consumatorului din fiecare segment. Distanta dintre locatiile statiilor si principalele drumuri regionale, nationale sau autostrazi, zone rezidentiale sau statii concurente de distributie carburanti existente, etc., poate servi drept criteriu de segmentare. O astfel de strategie de vanzare va largi cu siguranta domeniul si numarul grupurilor consumatoare.

Pana de curand, vanzarile cu amanuntul ale RAFO se realizau prin 33 statii invechite de distributie carburanti; in plus, produsele erau furnizate catre 258 de statii de distributie detinute de diferite persoane si companii. forex secret trading

Livrarile erau realizate fie direct, cu plecare din fabrica sau de la cele patru rezervoare de depozitare carburanti detinute de companie, situate in Brasov, Oradea, Cluj- Napoca si Craiova.

Statiile de distributie carburanti trebuie sa fie dotate cu puncte de vanzare si cu infrastructura necesara pentru asigurarea unor servicii suplimentare catre clienti. Constructia unor astfel de statii de distributie carburanti va permite inchirierea acestor puncte de vanzare si centre de serviciu, fara a fi necesara angajarea unui numar mai mare de personal fata de cel angajat sa asigure serviciile comerciale obisnuite si celelalte servicii catre clienti. Chiria primita de la aceste puncte de vanzare va acoperi costurile legate de personal si cheltuielile legate de functionarea normala a complexului statiei de distributie carburanti per ansamblu.