MEDIU

2015

 

Suntem pe deplin constienti ca ceea ce facem astazi va influenta mediul si sanatatea generatiilor de maine. De aceea protectia mediului are o abordare sistematica si este integrata in strategiile de functionare si de dezvoltare a afacerii.

Astfel RAFO respecta principiile de “Dezvoltare durabila”, “Productie mai curata”, “Reducerea impactului asupra mediului”.

Prin proiectul de modernizare / reconstrctie a rafinariei intr-un complex petrochimic cu productie de hidrocarburi aromatice, desfasurat la SC. RAFO SA se are in vedere limitarea impactului activitatii desfasurate de rafinarie si promovarea tehnologiilor si activitatilor care pastreaza si/sau mentin calitatea mediului.

Programul de investitii din punct de vedere al mediului, urmareste:
–  reducerea consumului de resurse naturale epuizabile, prin cresterea eficientei prelucrarii titeiului;
– conformarea cu cerintele si termenele aquis-ului comunitar, privind calitatea produselor si mediul;
–  aplicarea recomandarilor BAT (Best Available Techniques) pentru dezvoltarea de tehnologii si produse “curate”, reducerea si prevenirea poluarii datorate functionarii rafinariei si utilizarii produselor petroliere, reducerea poluarii istorice, cresterea valorificarii resurselor de materii prime, reducerea consumurilor de materii prime si a celor energetice, cresterea performantelor operationale, reducerea costurilor de operare.

Toate lucrarile cuprinse in Programul de Modernizare se realizeaza in baza Autorizatiilor, Acordurilor si Avizelor, emise de autoritatile locale, de mediu, situatii de urgenta, sanitare si constructii, in conformitate cu prevederile legale . 

SC RAFO SA, se conformeaza la toti indicatorii de calitate privind emisiile de poluanti in mediu si cerintelor Directivelor europene in vigoare si desfasoara activitatea in baza :
– Autorizatiei Integrate de Mediu nr. 19/29.11.2005 actualizata la data de 30.10.2007;
– Autorizatiei de gospodarire a apelor nr.278/29.10.2010;
– Autorizatiei privind emisiile de gaze cu efect de sera nr. 134/2013.
In urma controalelor efectuate de reprezentantii Agentiei pentru Protectia Mediului Bacau si Garzii Nationale – Comisariatul Judetean Bacau, a fost evidentiat faptul ca SC RAFO SA respecta toate prevederile din Autorizatia Integrata de Mediu cat si prevederile din legislatia specifica protectiei mediului.